Video Adolescentul de 15 ani, care incendiat 94 de apartamente și 37 de autoturisme, condamnat la 3 ani și 4 luni, într-un centru de detenție. Prietenul său de 13 ani, lăsat în libertate

Adolescentul de 15 ani, care incendiat 94 de apartamente și 37 de autoturisme, condamnat la 3 ani și 4 luni, într-un centru de detenție. Prietenul său de 13 ani, lăsat în libertate

În urmă cu aproape un an, doi adolescenţi de 15, respectiv 13 ani, au incendiat un bloc din Constanța, lăsând pe drumuri zeci de familii. Magistrații Judecătoriei Constanța au decis condamnarea celui mai mare dintre ei, iar cel mai mic a fost lăsat în libertate. 

Doi minori au fost implicați în incendiul de la blocul de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanţa anul trecut în luna decembrie, însă doar minorul de 15 ani a fost reținut, iar apoi judecat.

Acesta din urmă este acuzat de distrugere, vătămare corporală din culpă și evadare şi a fost condamnat de Magistrații Judecătoriei Constanța la internare într-un centru de detenție pentru 3 ani și 4 luni. În incendiuul provocat de acesta li prietenul său mai mic 94 de apartamente și 37 de autoturisme au fost distruse de flăcări. Decizia magistraților nu este, însă, definitivă și poate fi contestată în 10 zile.  

În parcarea subterană de unde a izbucnit focul, anchetatorii au găsit un recipient cu o substanță inflamabilă. Atât adolescentul condamnat, cât și prietenul său în vârstă de 13 ani, lăsat în libertate, au recunoscut, la audieri, că s-au jucat cu focul.

Înainte de a fi prezentat instanței cu propunere de arestare, băiatul de 15 ani a fost examinat de comisie medicală, care a decis că avea discernământ în momentul în care a aprins cu un chibrit mai multe recipiente pline. 

Citeşte şi: Incendiul de la blocul din Constanța ar fi fost provocat de doi copii. Doar unul ar putea răspunde penal

Comenteaza