Video Incendiul de la blocul din Constanța ar fi fost provocat de doi copii. Doar unul ar putea răspunde penal

Incendiul de la blocul din Constanța ar fi fost provocat de doi copii. Doar unul ar putea răspunde penal

Incendiul care a cuprins noaptea trecută parcarea din subsol și un bloc de locuințe din Constanța ar fi fost provocat de doi copii, potrivit imaginilor surprinse de camerele de filmare instalate pe imobilul din apropiere. 

În imagini de pe camere de supraveghere, se vede cum cei doi băieți fug din parcare, iar la scurt timp are loc o explozie. 

Cei doi minori, implicați în incendiul de la blocul de pe strada Nicolae Grindeanu din Constanţa au fost prinși. Potrivit unor surse apropiate anchetei, cei doi minori, au 13, respectiv 15 ani.  Aceștia au fost audiați ieri seară. 

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța a confirmat ieri seară faptul că au fost audiați doi minori, de 13 și 15 ani, în cazul incendiului și anunță că minorul de 15 ani a fost reținut.

Deocamdată, nu se poate lua nicio măsură împotriva celor doi copii. Doar cel de 15 ani ar putea răspunde penal, dar asta după o expertiză psihiatrică ce ar urma să stabilească dacă avea sau nu discernământ.

„În urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului. În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă”, a informat IPJ Constanța.

Incendiul a izbucnit la ora 1:00 noaptea, în subsolul blocului. 150 din totalul de 162 de apartamente au fost afectate în urma incendiului care a cuprins imobilul cu 5 etaje, peste 30 de maşini au fost avariate, 250 de oameni au fost evacuaţi, 9 fiind transportaţi la spital.

Sursa video: ZIUA de CONSTANŢA

Citeşte şi: INCENDIU la un bloc de locuinţe. Planul roşu activat şi 250 de locatari evacuaţi în miez de noapte

Comenteaza