A murit Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman. Era internată la un azil

A murit Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman. Era internată la un azil
| Foto: sursa - libertatea.ro

S-a stins din viaţă Mioara Roman, fosta soţie a fostului premier Petre Roman. Anunţul privind moartea sa a fost făcut de fiica sa, Oana Roman.

Mioara Roman a murit la vârsta de 83 de ani. Aceasta se afla de mai mult timp la un azil din apropierea Capitalei. Mioara Roman era jurnalist şi profesor de limbă şi civilizaţie arabă. Ea s-a despărţit de fostul premier Petre Roman în 2007, după mai bine de 30 de ani de căsnicie.

„Drum lin în lumină mama mea bună și frumoasă. Îngerii să te veghheze și să povestești tuturor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici.

Tot ce sunt îți datorez. Mulțumesc mămica mea pentru tot. Te iubesc și te voi iubi mereu! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace,” este mesajul Oanei Roman postat pe pagina de Facebook.

Jurnalist de radio, traducătoare și profesoară de limbă şi civilizaţie arabă, fosta soţie a lui Petre Roman şi-a petrecut ultimii ani prin spitale şi centre de recuperare. Mioara Roman suferea de o formă gravă de Parkinson, dar şi de o degenerare neurocognitivă.

Pentru a-i oferi în permanenţă îngrijirea de care are nevoie, Oana Roman a decis să îşi ducă mama la azil, însă o vizita des împreună cu fiica ei, a transmis observatornews.ro.

Comenteaza