Voluntarii clujeni au curăţat 7 km din Făget GALERIE FOTO

Voluntarii clujeni au curăţat 7 km din Făget GALERIE FOTO
100 de tineri voluntari coordonaţi de echipa Believe România au participat la o acţiune de colectare a deşeurilor care a avut loc în zonele Colina şi Sfântul Ion din Cluj-Napoca. În total s-au colectat peste 700 kg de deşeuri pe o arie de 7 km.


“Avem nevoie ca cetăţenii clujeni să facă ceva pentru ei. Dacă noi nu facem ceva bine pentru noi, nimeni n-o să facă în locul nostru. Ceea ce ne-am propus este în principal acest deal al Colinei. Sunt zone foarte murdare pe el, chiar dacă sunt porţiuni la vedere care arată acceptabil, dar pe margini este una din cele mai murdare zone ale oraşului. Vom intra şi pe Sfântul Ion şi vom merge până la drumul spre Sălicea”, a declarat Marcel Salahoru, persoana de la care a pornit ideea de bază a conceptului Believe in Green.

Oamenii s-au împărţit în echipe, fiecare cu propriul traseu de străbătut, au primit indicaţii pentru a face o colectare selectivă. Au fost pregătite maşini care i-au aşteaptat pe cei care vor să se debaraseze de obiectele electronice şi electocasnice. Acțiunea face parte din seria de evenimente pregătite de Believe România, punctul culminant fiind conferința Believe 2015, din Cluj-Napoca, la care sunt așteptați să participe 7.000 de tineri.

Proiectul Believe cuprinde mai multe manifestări sociale de masă, sub egida Fundaţiei Creştine Hannah, în parteneriat cu Bisericile Evanghelice din Cluj, în cadrul proiectului Cluj, Capitală Europeană a Tineretului 2015, care se desfăşoară pe trei acţiuni tematice: Believe in Life (Crede în viaţă) - plantarea a 10.000 de copaci; Believe in Green (Crede în verde) - curăţarea oraşului, strângere de gunoaie, respectiv Believe in Unity (Crede în unitate) - manifestare culturală de masă.

Scopul întregii manifestări Believe este de a genera un cadru care favorizează unitatea şi implicarea activă a cetăţenilor în dezvoltarea oraşului. Se urmăreşte crearea diferitelor contexte care permit tinerilor clujeni să transforme spaţiul oraşului într-unul mai curat, mai unit cu valori sănătoase.  Segmentul ţintă al acestei manifestări sunt tinerii clujeni indiferent de etnie, de religie lor, de formare.

Comenteaza