Te chinuie o răceală? Cele mai bune ceaiuri care te pot ajuta să te faci mai repede bine

Te chinuie o răceală? Cele mai bune ceaiuri care te pot ajuta să te faci mai repede bine
| Foto: Laboratorul Naturii

Ceaiurile sunt benefice pentru imunitate și sănătate, în general. Există, însă, unele, care s-au dovedit cu adevărat eficiente în combaterea răcelilor de sezon.

Sezonul rece este cel mai potrivit pentru a savura un ceai fierbinte. Dar, dacă ai avut ghinion și simți că te doare gâtul, îți curge nasul și ai o stare proastă, poți încerca, potrivit Doc.ro, următoarele ceaiuri:

Ceaiul de ghimbir – folosit de secole în tratarea durerilor de gât și a congestiei nazale, ceaiul de ghimbir poate fi de mare ajutor în tratarea răcelilor. Acesta combate și problemele gastrointestinale, redând apetitul persoanelor răcite.

Ceaiul de soc – extractul de soc accelerează vindecarea infecțiilor tractului respirator. Proprietățile antivirale și antimicrobiene ale socului reduc durata răcelii și fac simptomele mai ușor de suportat.

Ceaiul de scortișoară – antioxianții din ceaiul de scortișoară ajută organismul să se puna pe picioare. Trebuie să fii atent, insă, dacă scoțișoara se regăsește în concentrații prea mari, poate cauza iritații la nivelul gatului ori cavității bucale.

 Ceaiul de ceapă – dacă răceala se manifestășsi prin tuse agresivă, productivă, poți folosi ceaiul de ceapă pentru ameliorarea acestui simptom. Datorită continutului de sulf, ceapa este o armă excelentă împotriva infecțiilor tractului respirator superior.

Comenteaza