Supa care te scapă de o mulțime de boli! Gustoasă și perfectă pentru iarnă

Supa care te scapă de o mulțime de boli! Gustoasă și perfectă pentru iarnă
| Foto: Kaufland.ro

Supa de pui este un preparat delicios și reconfortant în zilele reci. 

Fiecare gospodină face această supă după propria rețetă. Numitorul comun al acestor variante este efectul benefic asupra organismului. Fie că ești răcit, fie că vrei să te încălzești după ce ai venit din gerul de afară, o farfurie cu supă de pui aburindă este binevenită. Rețeta de astăzi este îmbogățită cu multe legume.

Ingrediente: 

100 g tăiţei
200 g mazăre
50 g unt
1 piept de pui
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
2-3 morcovi
1 ardei verde
1 ardei roşu
1 ţelină
1 pătrunjel
1 păstârnac
 sare
piper boabe 
pătrunjel

Mod de preparare:

Se fierbe pieptul de pui în apă cu o linguriţă de sare. Se spumează şi se adaugă piperul boabe şi usturoiul. Se curăţă legumele şi se spală, apoi se pun să fiarbă întregi. După ce au fiert, carnea şi legumele se scot din supă, iar ceapa şi albitura se dau deoparte. Se strecoară zeama, apoi se taie carnea cubulețe, morcovii rondele și se adaugă împreună cu tăiţeii, untul şi mazărea în zeamă. Se mai dau în 2-3 clocote, timp de 5 – 10 minute. Supa se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.

(rețetă preluată de pe Kaufland.ro)

Comenteaza