Sfântul Alexandru, sărbătorit pe 30 august. Tradiții și obiceiuri/ Ce se spune despre cei care poartă numele de Alexandru și Alexandra

Sfântul Alexandru, sărbătorit pe 30 august. Tradiții și obiceiuri/ Ce se spune despre cei care poartă numele de Alexandru și Alexandra

Sfântul Alexandru este sărbătorit de creștini în fiecare an, pe 30 august.

Sfântul Alexandru a trăit în secolul al IV-lea și a fost un mucenic al Arhiepiscopului Mitrofan din Bizantin. El a fost un luptător dedicat împotriva ereziei lui Arie, care nega natura divină a Fiului lui Dumnezeu.

Participând la Sinodul I Ecumenic de la Niceea în 325, Sfântul Alexandru a susținut cu hotărâre credința creștină și a înfruntat cu mult curaj adepții lui Arie.

După încheierea Sinodului, un înger i s-a arătat în fața Patriarhului Constantinopolului și i-a vestit că Alexandru va ocupa scaunul bisericesc al acestuia.

După moartea lui Mitrofan, proorocia îngerului s-a împlinit, iar Alexandru a devenit Patriarh al Constantinopolului.

Numele Alexandru are o origine grecească și este format din două cuvinte grecești: “alexein”, care înseamnă “a apăra” și “aner”, care înseamnă “bărbat”.

Tradiții și obiceiuri de Sfântul Alexandru

De Sfântul Alexandru credincioșii merg la biserică dimineața și se roagă pentru iertarea păcatelor lor. Această zi este un prilej perfect de a reflecta asupra noastră și de a încerca să ne reparăm greșelile.

Potrivit credinței, în ziua în care este sărbătorit Sfântul Alexandru, oamenii trebuie să fie mai blânzi și mai atenți la aproapele lor. De asemenea, trebuie să elimine orice motiv de ceartă cu cei din jur și să trăiască în armonie. Se crede că cei care nu vor respecta cele spuse vor avea parte de ceartă tot anul.

Cine își serbează onomastica de Sfântul Alexandru

Cei care mai sunt sărbătoriți în această zi sunt Sandru, Sandra, Alexandrin, Alexandrina, Sandrina, Sandu, Sanda, Săndel, Ducu, Duțu, Saşa, Alessandra. Mai sunt sărbătoriți tot pe această dată și Alecu, Lexi, Lixandru, Lixandra, Lisandru, Lisandra.

Ce se spune despre persoanele care poartă numele de Alexandru și Alexandra

Se spune că cei care poartă aceste nume sunt persoane sociabile, independente, optimiste și joviale.

Despre persoanele cu numele Alexandru se spune că sunt iubitoare de libertate, firi energice, distinse și seducătoare. Mereu cu zâmbetul pe buze, Alexandru se face repede remarcat și îndrăgit. Este un bun comunicator și un om de echipă. Pentru că este tandru și generos, cel care poartă numele Alexandru încearcă să fie mereu pe placul celor din jur.

Persoanele care poartă numele Alexandra sunt puternice, ambițioase, curajoase și știu să fructifice șansele care li se oferă. Se spune că pot excela în domenii precum finanțe, justiție, jurnalism sau sport. Sunt pretențioase cu partenerul de viață, astfel că acesta trebuie să fie la înălțime. 

Comenteaza