Locurile disponibile în parcările publice vor fi putea fi identificate cu ajutorul Google Maps

Locurile disponibile în parcările publice vor fi putea fi identificate cu ajutorul Google Maps
În noua versiune, Google Maps intenţionează ca, după alegerea unei rute din punctul A către punctul B, pe hartă să fie evidenţiate şi parcările aflate în apropierea destinaţiei alese şi gradul de ocupare al acestora.

Găsirea unui loc de parcare în centrul oraşelor aglomerate va da mai puţine motive de frustrare utilizatorilor Google Maps, care vor putea afla nu doar cât de congestionată este ruta aleasă, dar şi care sunt parcările unde pot găsi cele mai multe locuri libere. Potrivit go4it, parcările cu disponibilitate mare a locurilor vor fi evidenţiate cu simbolul P colorat în albastru, în timp ce spaţiile cu locuri de parcare aproape de capacitatea maximă vor primi culoarea roşie.

Pe toată durata călătoriei, informaţiile iniţiale vor continua să fie actualizate, oferind alternative atunci când este posibil.

Funcţia de afişare a locurilor de parcare este deja disponibilă de câteva luni cu serviciul Waze (deţinut tot de Google), fiind astfel doar o chestiune de timp până ce funcţionalitatea va fi adăugată şi în Google Maps.

Din păcate disponibilitatea informaţiilor privind locurile de parcare este strâns legată de cooperarea companiilor care administrează parcările respective, astfel că utilitatea acestui serviciu ar putea fi destul de limitată în unele oraşe.

 

 

Comenteaza