Înghesuială la un selfie cu termometrul care arată 80ºC la nivelul solului

Înghesuială la un selfie cu termometrul care arată 80ºC la nivelul solului
| Foto: https://www.bbc.com/news/in-pictures

Planeta trăieşte cele mai fierbinţi zile nu doar din vara aceasta, dar cad recorduri succesive de temperatură din istoria măsurătorilor meteorologice. Totuşi sunt şi turişti doritori să ajungă în locul de pe planetă unde termometrul indică 80 de grade Celsius. 

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în ţările în care autorităţile locale au emis coduri roşii de caniculă să verifice prognozele şi să acţioneze în consecinţă.

Sunt însă şi turiști care se înghesuie să simtă căldura. Un val de turiști a sosit săptămâna aceasta în Munții Huoyan, o zonă de dealuri sterpe şi roșii, situată în regiunea chineză Xinjiang.

Un termometru imens indică în timp real temperatura la nivelul solului, iar oamenii se înghesuie să-și facă selfie când acesta arată 80 de grade Celsius.

Echipați cu pălării largi și umbrele pentru a se apăra de soarele nemilos, turiștii își fac poze cu termometrul înalt de 12 metri, scrie spotmedia.ro, care citează Reuters

În fiecare vară, curioșii se adună în Munții Huoyan (Munții în flăcări), o zonă aridă din nordul depresiunii Turpan, în regiunea Xinjiang, pentru a admira versanții ondulați din gresie maron-roșie și a simți căldura copleșitoare pe care o emană pământul. 

Comenteaza