Desert de toamnă. Clătite americane cu afine

Desert de toamnă. Clătite americane cu afine

Reţeta de pancakes sau clătite americane este ideală pentru micul dejun sau pur şi simplu pentru gustare. 

Ingrediente

200 grame faina
o lingurita (5 grame) praf de copt
jumatate de lingurita bicarbonat
doua linguri (60 grame) zahar
un ou
300 ml lapte
30 grame unt
150 grame afine proaspete
sirop de artar

Metoda de preparare

Intr-un castron se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul si zaharul. Separat se bate oul cu laptele, iar intr-o craticioara se pune untul la topit. Se adauga treptat oul batut cu lapte peste amestecul de faina, amestecand cu ajutorul unui tel in forma de para pana cand obtinem un aluat gros. Apoi se adauga untul topit si jumatate din cantitatea de afine si se mai amesteca putin cu grija pentru a nu zdrobi afinele.

Se incing cateva picaturi de ulei intr-o tigaie antiaderenta. Cu ajutorul unei linguri se pune aluatul in tigaie fara a misca tigaia ca la clatitele traditionale. Aluatul isi va lua o forma rotunda, iar pentru a nu se imprastia prea mult in tigaie este important ca tigaia sa fie bine incinsa.

Pentru un pancake se pun aproximativ doua linguri de aluat in tigaie si se lasa sa se prajeasca la foc mediu aproximativ 2-3 minute, pana cand pe suprafata apar gaurele ca in imaginile de mai jos. Apoi se intorc si pe cealalta parte si se prajesc pana cand devin aurii. Se servesc stropite din belsug cu sirop de artar si decorate cu afine proaspete.

Comenteaza