Desert de sezon. Prăjitură pufoasă cu cireșe sau vișine, ca la bunica

Desert de sezon. Prăjitură pufoasă cu cireșe sau vișine, ca la bunica

Prăjitura cu cireșe sau vișine este ușor de preparat și poate fi desertul perfect pentru o zi de vară.

Dacă adori cireșele sau vișinele, dar parcă ai vrea și ceva mai dulce, această prăjitură este alegerea perfectă. E ușor de preparat, iar rezultatul te va încânta, mai ales că nu vei avea de stat prea mult prin bucătărie...

De ce ai nevoie

  • 6 oua
  • 400 g zahar
  • 300 g faina
  • 50 ml ulei
  • 600 g cireșe/vișine fără sâmburi
  • zeama de la o lamâie si jumatate coaja de la o jumatate de lamâie
  • un praf de copt
  • zahar praf

Cum se face

Se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca cu o cana de zahar, apoi se adauga uleiul si coaja de lamâie si se bat bine cu mixerul. Separat, albusurile se bat spuma, dupa care zaharul ramas se adauga treptat si se amesteca în continuare  pâna se obtine o bezea tare. Se amesteca continutul de galbenusuri cu bezeaua obtinuta.

Între timp praful de copt se amesteca cu faina si se adauga peste aluat, amestecând de jos în sus. Aluatul se toarna în tava tapetata cu hârtie de copt si se presara ciresele peste tot prin tava si se baga în cuptorul încins în prealabil la 180 grade pâna se rumeneste. La final se face testul cu scobitoarea, se presara putin zahar praf si se serveste rece.

Comenteaza