Cum faci cea mai bună socată cu lămâie. Rețeta veche, fără drojdie

Cum faci cea mai bună socată cu lămâie. Rețeta veche, fără drojdie

Socata este una dintre băuturile cele mai apreciate ale verii, care nu trebuie să lipsească din frigidere în zilele călduroase. Iată cât de simplu se prepară:

Ce ne trebuie

8 - 10 flori de soc mari
4 - 5 lămâi
apă rece
400 - 600 g de zahăr sau miere

Cum se prepară

Se pun florile în două borcane de sticlă de câte 3 litri, zahărul sau mierea, lămâile felii și câteva boabe de orez sau de stafide, dacă vreți să obțineți o băutură mai acidulată. Se umplu borcanele cu apă rece, se amestecă pentru a ajuta zahărul/mierea să se dizolve și se pun borcanele la soare sau la loc cald o zi sau două.

Compoziția trebuie amestecata de cel puțin două ori pe zi. Când apa devine gălbuie și mirosul este plăcut trebuie să strecurăm sucul printr-o sită deasă sau printr-o pânză de tifon. Socata este gata, se pune în sticle cu dop/capac, eremtic și se depozitează la loc întunecos și rece.

Pentru că socata se acidulează în sticle, nu agitați recipientul înainte de deschidere.

Socata se servește rece și poate fi și mai mult împrospătată cu câteva frunze de mentă.

Comenteaza