Cine va fi primul trilionar al planetei în următorii ani

Cine va fi primul trilionar al planetei în următorii ani
Potrivit unor estimări de ordin financiar, unul dintre cei opt cei mai bogaţi oameni din lume ar avea şansa ca în următorii 25 de ani să atingă impresionanta avere de un trilion de dolari.

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, ar putea deveni primul trillionar în dolari în 25 de ani, potrivit Oxfam, o rețea internațională de organizații care colaborează pentru a combate sărăcia la nivel global. Un trilion de dolari (un număr format dintr-un miliard de miliarde de unități - 1 000 000 000 000 000 000 = 1018), ar fi o sumă enormă care i-ar reveni unei singure persoane, în timp ce alte câteva miliarde de oameni se află, în acest moment, la limita sărăciei.

Potrit rt.com, suma vehiculată ar urma să fie atinsă, potrivit unei estimări făcute pe baza evoluţiei situaţiei financiare a omului de afaceri, în jurul de 2042, când Gates va avea 86 de ani.

În 2006, când Bill Gates a părăsit Microsoft, averea sa ajunsese la 50 de miliarde de $. În următorul deceniu, suma a ajuns la la 75 miliarde $ "în ciuda încercărilor sale lăudabile de a cheltui bani prin fundaţia sa" se arată în raportul citat de CNBC.

"Într-o astfel de lume, dacă ești deja bogat, trebuie să încerci din greu să nu devii mult mai bogat", remarcă cei de la Oxfam.

Organizația a publicat recent un raport potrivit căruia cei mai bogați opt miliardari ai lumii (Bill Gates, Warren Buffett, Amancio Ortega, Carlos Slim, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Larry Ellison şi Michael Bloomberg) deţin împreună la fel de multi bani ca 3,6 miliarde de oameni, parte care constituie cea mai săracă jumătate din populația lumii.

"Această concentrare a averilor în mâna câtorva persoane este în opoziţie cu încercarea de a pune capăt sărăciei la nivel mondial", se afirmă în raportul Oxfam.

 

Comenteaza