Ce ateliere îşi doresc angajaţii: înfrumuseţare, dezvoltare personală, arte plastice

Ce ateliere îşi doresc angajaţii: înfrumuseţare, dezvoltare personală, arte plastice
Programele implementate la locul de muncă au un impact pozitiv asupra angajaților și a lucrului în echipă în cadrul companiilor din România, potrivit unui sondaj realizat în perioada ianuarie – martie.

90% dintre angajații care au participat în ultimele trei luni la cel puțin asemenea program organizat de angajatorul lor consideră ca foarte utile aceste ateliere, conform sondajului agenţiei SmartExperience. 
 
Printre motivele nominalizate sunt oportunitatea de a-și cunoaște mai bine colegii de serviciu și îmbunătățirea relațiilor cu aceștia, creșterea nivelului de încredere în sine la locul de muncă, posibilitatea de a experimenta activități noi, precum și șansa de a se relaxa.
 
Respondenții își doresc ca următorul atelier la care vor participa să fie din zona de beauty & fashion (28%), dezvoltare personală (17%), arte plastice/ hobby (12%), actorie (11%), nutriție (9%).                            
 
„Angajatorii identifică în aceste ateliere un tip de beneficii extrasalariale prin care pot investi în starea de bine a angajaților lor, iar angajații care participă simt mai eficient apartenența la echipa din care fac parte.  Încă din timpul desfășurării programelor, dar și pe termen lung, angajații observă îmbunătățirea stării și creșterea nivelului de energie pozitivă, creșterea productivității, precum și plăcerea de a lucra în echipă”, menţionează Alecsandra Ioniță, director general al agenţiei.
 
Sondajul a fost realizat în cadrul a opt companii multinaționale ce au implementat cel puțin un atelier în intervalul ianuarie – martie și care au împreună 8.000 de angajați. Ele sunt lidere de piață în tehnologia informaţiei și telecomunicații, industria farmaceutică, sectorul financiar-bancar.   

Comenteaza