Andra, o artistă desăvârșită şi în bucătărie. Care este desertul preferat al lui Cătălin Măruţă

Andra, o artistă desăvârșită şi în bucătărie. Care este desertul preferat al lui Cătălin Măruţă

Andra lui Măruță nu este doar o mare artistă, ci și o soție de excepție. Clujeanca a dezvăluit care este desertul preferat al soțului ei şi cum se prepară prăjitura.

Cuplul Andra şi Cătălin Măruţă este tot mai apreciat de fani, iar aceştia se bucură când mai află unele lucruri din interiorul familiei. 

Andra a recunoscut, și nu o dată, că îi plac dulciurile, că face des prăjituri pentru Cătălin și cei doi copii ai lor, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care îi este destul de greu să-și mențină silueta.

Cu toate astea, Andra gătește, iar din mâinile ei ies niște prăjituri deosebite. Lui Cătălin îi face o rețetă specială de desert. Se numește prăjitura Durerea și nu este tocmai cea mai ușoară rețetă. Recent, Andra a dezvăluit cum îi pregătește soțului ei prăjitura preferată.

"Noi am preluat-o din Ardeal și am acceptat-o cu drag. Așa-i de bună! Nu trebuie să mănânci o tavă, ci două-trei feliuțe îți ajung, la câtă nucă are!", a spus Andra Măruță, citată de fresh24.ro. Artista le-a transmis poftă bună tuturor celor care vor încerca această rețetă.

Rețeta Andrei pentru prăjitura Durerea:

Pentru blat ai nevoie de: 10 albușuri, 300 g zahăr tos, 300 g nucă prăjită și măcinată, 4 linguri rase de făină.
Pentru cremă ai nevoie de: 10 gălbenușuri, 300 g zahăr, 2 linguri făină, 100 ml lapte, 2 pachete unt.
Pentru glazură ai nevoie de: 250 g zahăr, 200 g nuci bucăți.
Mod preparare:
Se amestecă ingredientele și se coc la cuptor patru foi, pe dosul unei tăvi unsă bine cu unt, ulei sau untură.
Într-un vas se prepară crema, la bain-marie. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, făina și laptele cald până când totul devine o compoziție omogenă. După ce crema s-a răcit, adăugați două pachete de unt.
Pentru glazură, se caramelizează zahărul și în el se încorporează nucile. Apoi se toarnă fierbinte pe un fund de lemn și se dă la răcit. Când s-a întărit, glazura se zdrobește cu un ciocan de bătut șnițele.
La final, crema se întinde între foile prăjiturii, în straturi, iar ultima foaie se unge cu un strat mult mai subțire de cremă. Glazura se împrăștie pe suprafața ultimei foi.

 

Comenteaza