Primarul din Baia Mare solicită strămutarea procesului său de corupție de la Cluj! Verdictul final va veni peste 5 zile

Primarul din Baia Mare solicită strămutarea procesului său de corupție de la Cluj! Verdictul final va veni peste 5 zile
| Foto: Facebook.com/Catalin Chereches

Cu cinci zile înainte de o posibilă sentință finală în proces, Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, cere strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cluj la o altă instanță egală în grad.

Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.

Curtea de Apel Cluj urmează să pronunțe o sentință în acest dosar la data de 24 noiembrie, scrie g4media.ro.

Soacra și socrul primarului din Baia Mare au fost arestați preventiv după ce soacra primarului ar fi fost prinsă în flagrant, la Cluj, în timp ce ar fi intermediat o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă în dosarul de corupție al ginerelui său.

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a declarat că nu știe nimic despre aceste lucruri și a vorbit despre posibilitatea unei presupuse înscenări:

”Habar n-am despre ce e vorba. Deci mi se pare o prostie… Dacă a făcut aşa ceva, oricum n-a făcut-o în numele meu, să i se aplice prevederile legale, cât de drastice, că lucrurile astea mi se par nişte cretinităţi. Mi se pare o chestie care un om normal n-are cum să o facă, adică trebuie să fii tâmpit… Lăsaţi-mă să vorbesc cu nevastă-mea să văd despre ce e vorba… acum am aflat, de două minute (…) cu soacra n-am vorbit… de când m-am însurat. Că n-am vreme, stă în alt oraş, nu stă în Baia Mare”, a declarat, pentru Antena 3, Cătălin Cherecheş.

Procurorii au găsit asupra soacrei suma de 50.000 de euro care ar fi urmat să fie dată judecătoarei ca tranșă dintr-o sumă mai mare, de 100.000 de euro. Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, căreia i-ar fi promis o sumă de bani pentru a obtine o condamnare mai blândă pentru ginerele ei.

Judecătoarea Georgiana Rodica Hîngan Fărcaș, de la Curtea de Apel Cluj, pe care socrii lui Cătălin Cherecheș ar fi vrut să o mituiască a făcut cerere de abținere, dar i-a fost respinsă, potrivit poralului istanțelor.

Comenteaza