Foto "Justiția din România este doar pentru fraieri": Clujenul Danileț, exclus din magistratură, dar Horodniceanu IERTAT, după scandalul cu polițiștii din Iași

"Justiția din România este doar pentru fraieri": Clujenul Danileț, exclus din magistratură, dar Horodniceanu IERTAT, după scandalul cu polițiștii din Iași
| Foto: https://www.dezvaluirea.ro/

Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, Daniel Horodniceanu, a fost iertat de colegi după scandalul de la începutul anului cu polițiștii din Iași. Secția pentru procurori a instituției a decis că Horodniceanu nu a încălcat statutul profesiei, în ciuda amenințărilor făcute la adresa polițiștilor.

"Justiția din România este doar pentru fraieri": Clujenul Danileț, exclus din magistratură, dar Horodniceanu IERTAT, după scandalul cu poliț

În postarea publicată de Sindicatul Europol, poliţiştii se revoltă cu privire la decizia CSM şi este amintit cazul judecătorului de la Curtea de Apel Cluj, Cristian Danileț, care a fost exclus din magistratură, probabil tocmai pentru că face parte din generaţia care nu recurge la acţiuni precum cele ale lui Daniel Horodniceanu pentru a-şi face dreptate. 

"Dacă te oprește poliția și îi minți că ești procurorul șef al DIICOT, nu e nicio problemă!

Dacă în loc să te legitimezi cu cartea de identitate și să înmânezi permisul de conducere tu scoți legitimația de procuror, de ce ar fi o problemă?!

Dacă îi ameninți pe polițiști că vei vorbi cu inspectorul șef pentru că au îndrăznit să te oprească, chiar nu e nicio problemă!

Dacă te lauzi cu combinațiile politice și îi umilești pe polițiști spunându-le că tu le-ai crescut salariile pentru că așa a vrut mușchiul tău, nu poate fi vreo problemă!

Dacă îți umilești compatrioții cerându-le polițiștilor să vorbească mai “altfel” cu tine pentru că ești procuror, e chiar normal!

Dacă ai pretenția ca polițiștii să nu te oprească pentru că tu ai fost procuror șef DIICOT și trebuia să te recunoască, nu e problemă!

Dacă efectiv faci ceva pe regulile de etică și deontologie specifice magistraților, comportându-te ca un grobian, este chiar cea mai mică problemă, dar știți de ce?

Pentru că toate cele de mai sus le-a făcut vicepreședintele CSM, reprezentantul procurorilor, care a fost găsit NEVINOVAT, tot de către colegii lui din CSM, pentru simplul motiv că toate cele de mai sus au fost considerate comportamente firești, normale, deontologice și nu reprezintă vreo abatere disciplinară. #Fiat_Justitia

P.S. În cazul judecătorului Cristian Danileț, același CSM a aplicat sancțiunea de “excludere din magistratură” pentru că a postat pe o rețea de socializare un clip video în care tăia gardul și un alt clip în care exersa mișcări de arte marțiale", a transmis Sindicatul Europol pe pagina de Facebook

Românii care au comentat postarea Sindicatului poliţiştilor scriu că "Justiția din România este doar pentru fraieri", că avem parte de "o justiție MAFIOTĂ și un stat eșuat", dar că în acelaşi timp "corb la corb nu-şi scoate ochii, dar ăştia sunt stat în stat". 

Citeşte şi: 
Judecătorul clujean Cristi Danileț, exclus pentru a treia oară din magistratură

Excluderea judecătorului Cristi Danileț din magistratură: Reacţia Ambasadei SUA cu privire la independenţa justiţiei

Comenteaza