Judecătoarea care se droga și lua mită rămâne în arest. A lucrat o perioadă și în Cluj

Judecătoarea care se droga și lua mită rămâne în arest. A lucrat o perioadă și în Cluj
| Foto: digi24.ro

Judecătoarea Ana Maria Chirilă, de la Tribunalul Suceava, acuzată că se droga şi lua mită de la traficanţi, rămâne în arest preventiv, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

În arest rămâne şi Mihai Pînzari, acuzat de procurori că mituit-o pe judecătoare, în schimbul obţinerii unor hotărâri favorabile într-un dosar în care era judecat pentru camătă, conform Agerpres.

Judecătoarea a fost reținută pe 12 octombrie de Parchetul General şi arestată preventiv de Curtea de Apel Bucureşti. Aceasta este acuzată de:

  • Folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 fapte) şi a infracţiunii de favorizarea infractorului (2 fapte);
  • Luare de mită;
  • Complicitate la trafic de influenţă;
  • Deţinere de droguri pentru consum în formă continuată (5 acte materiale);
  • Punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată (3 acte materiale). 

Judecătoarea Ana Maria Chirilă a absolvit Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca în anul 2011. Ulterior a lucrat la secția civilă a Judecătoriei Cluj-Napoca iar din 2019 s-a transferat la secția penală a Tribunalului Suceava.
 

Comenteaza