News alert Dana Gîrbovan poate reveni în magistratură. CSM a aprobat cererea

Dana Gîrbovan poate reveni în magistratură. CSM a aprobat cererea

Secţia pentru judecători CSM a aprobat renunţarea la demisia din magistratură a judecătorului Dana Gîrbovan, hotărârea fiind luată cu opt voturi pentru şi un vot împotrivă.

Surse din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, în şedinţa de marţi, cererea judecătorului Dana Gîrbovan de renunţare la demisia din magistratură, hotărârea fiind luată cu opt voturi pentru şi un vot împotrivă.

Judecătorul CSM Andrea Chiş a solicitat, marţi, la şedinţa Secţiei pentru judecători a CSM, sesizarea Inspecţiei Judiciară pentru a vedea dacă preşedintele UNJR, Dana Gîrbovan, a săvârşit sau nu vreo abatere disciplinară în momentul în care ar fi negociat politic funcţia de ministru al Justiţiei.

Dana Girbovan a anunţat, după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a decis respingerea numirii acesteia în funcţia de ministru al Justiţiei, că îşi va retrage demisia din magistratură. „În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă şi voi cere Secţiei pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a mai scris Gîrbovan pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

Comenteaza