Certificate false cu rezultate negative pentru COVID, de vânzare în aeroporturi și gări din toată Europa

Certificate false cu rezultate negative pentru COVID, de vânzare în aeroporturi și gări din toată Europa

Infractorii fac profit de pe urma pandemiei. Diferiţi indivizi sau grupări infracţionale produc și vând certificate false COVID în aeroporturi și gări din întreaga Europă.

Conform unui avertisment Europol, documente false, precum rezultate negative pentru teste COVID, pentru evitarea restricțiilor de călătorie sunt vândute în aeroporturi, gări și pe internet, scrie The Guardian.

„Atât timp cât restricțiile de călătorie rămân în vigoare din cauza COVID-19, este foarte probabil ca producția și vânzarea de certificate false să prospere”, a arată un comunicat al Europol.

„Având în vedere mijloacele tehnologice disponibile pe scară largă, sub formă de imprimante de înaltă calitate și diferite programe software, falsificatorii sunt capabili să producă documente contrafăcute și falsuri de bună calitate. Statele membre ar trebui să fie vigilente,” arată instituția.

Pentru a călători în majoritatea țărilor europene este nevoie de un test COVID negativ. Cazuri de certificate false au fost raportate în Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie, iar un bărbat a fost arestat pe aeroportul Luton în această lună, fiind suspectat că a vândut astfel de documente.

Comenteaza