În cât timp se vând apartamentele din Cluj-Napoca. Aici durează cel mai mult din România

În cât timp se vând apartamentele din Cluj-Napoca. Aici durează cel mai mult din România
| Foto: Ziua de Cluj

Cele mai scumpe apartamente/mp din România sunt la Cluj-Napoca și în 2024, iar aici durează și cel mai mult vânzarea.

Tendința de creștere a prețurilor se menține constantă la începutul primăverii pe piața rezidențială din România. Cu prețuri tot mai mari, apartamentele din Cluj-Napoca se vând mai greu decât în alte orașe

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare pe piața rezidențială din Cluj-Napoca a ajuns la sfârșitul lunii trecute la 2.666 euro/mp util, cel mai înalt nivel înregistrat în România, arată indicele unui site de imobiliare.

Potrivit site-ului de specialitae, cumpărătorii plătesc cu 10% mai mult pe o locuință acum față de prețul pe care l-ar fi achitat dacă ar fi luat decizia de achiziție în luna februarie a anului trecut, perioadă în care însă condițiile de pe piața de creditare nu erau la fel de favorabile ca cele actuale.

Apartamentele din Cluj-Napoca se vând cel mai greu din România

Apartamentele din Cluj-Napoca se vând, totodată, cel mai greu dacă ne raportăm la durata de timp petrecută în piață în comparație cu proprietăți similare din alte orașe mari ale țării. Proprietarii și dezvoltatorii au avut de așteptat, din 2020 și până în prezent, aproximativ 3-4 luni un cumpărător, perioada necesară vânzării menținându-se relativ constantă, potrivit datelor Imobiliare.ro.

„Piața rezidențială continuă să surprinde performând peste așteptări și în acest început de an, când, pe baza creșterii cotei de TVA la locuințele noi, mulți analiști așteptau o scădere a interesului. Creșterea este cu atât mai evidentă cu cât are loc și în orașele mai mici, iar în acest sens remarcăm în mod special Oradea unde prețul mediu depășește pentru prima dată borna de 1.500 euro/mp. Chiar și așa, cumpărătorii din România sunt în continuare privilegiați în ceea ce privește accesibilitatea locuințelor comparativ cu celelalte țări europene”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Comenteaza