Festival inedit într-o comună din județul Cluj, situată chiar în inima Apusenilor

Festival inedit într-o comună din județul Cluj, situată chiar în inima Apusenilor

„Ruraliada” aduce în comuna de munte proiecții de film, ateliere de creație și pictură, scenete de teatru și alte activități culturale.

Primarul din Beliș, Viorel Matiș a anunțat că festivalul "Ruraliada" se va întinde pe o durată de 3 zile și va cuprinde, printre altele, 10 proiecții de film, 5 ateliere de creație și pictură sau 2 scenete de teatru.

„La începutul lunii iunie, se va desfășura în comuna Beliș un eveniment pe o durată de 3 zile, în cadrul căruia vor avea loc 10 proiecții de film, 5 ateliere de creație și pictură, 2 scenete de teatru, și multe alte activități destinate comunității. Vă rugăm să completați acest formular pentru a ne oferi o idee cât mai amplă despre preferințele dumneavoastră în ceea ce privește actele artistice și culturale. Proiectul este finantat prin PNRR si este implementat de GAL Napoca Porolissum in parteneriat cu Comuna Beliș”, a anunțat primarul Viorel Matiș, potrivit apuseni.info.

Beliș este o comună în județul Cluj, formată din satele Bălcești, Beliș (reședința), Dealu Botii, Giurcuța de Jos, Giurcuța de Sus, Poiana Horea și Smida. Se află la aproximativ 77 km vest de Cluj-Napoca și circa 27 km sud de Huedin.

Localitatea este extinsă pe pantele de nord-vest ale Munților Gilău și pe cele de sud-sud-est ale Măgurii Călățele din Munții Apuseni, pe malurile lacului antropic Fântânele, de pe cursul superior al Râului Someșul Cald. Comuna este așezată la o altitudine de 1.050 m.

Comenteaza