Unora le merge mai bine în criză. Angajații Zara, creșteri salariale de 20%

Unora le merge mai bine în criză. Angajații Zara, creșteri salariale de 20%
| Foto: monticello - Depositphotos.com

Proprietarul Zara, Inditex, a ajuns la un acord pentru a creşte salariile în magazinele sale spaniole cu o medie de 20%. Creşterile salariale au ajuns la 40% în zonele defavorizate din Spania.

La fel ca majoritatea ţărilor, Spania s-a confruntat cu o inflaţie puternică în ultimele luni. Reprezentanţii sindicatelor au fost în negocieri cu Inditex pentru a extinde creşterile salariale şi beneficiile tuturor vânzătorilor care lucrează pentru companie în Spania, după ce lucrătorii din prmul magazin Zara din oraşul A Coruna au primit o creştere salarială cu 25% în decembrie.

Creşterea înseamnă că Inditex va plăti un salariu minim de 1.500 de euro pe lună vânzătorilor din magazine şi un minim de 2.041 de euro în cazul lucrătorilor cu responsabilităţi mai mari.

Inditex are 165.000 de angajaţi în 177 de ţări, iar o treime din totalul personalului se află în Spania, potrivit raportului anual al companiei. Aproximativ 86% lucrează în cele 6.477 de magazine ale sale, iar majoritatea sunt femei.

Printre alte mărci deţinute de Inditex se numără Massimo Dutti, Pull & Bear şi Bershka.

Grupul Inditex este prezent pe piața din România de peste 15 ani, cu mai multe magazine în țară. Compania a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 1.077.658.801 mld. lei și un profit net de 145.638.299 mil. lei cu un număr mediu de 1724 de angajați, potrivit datelor consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul termene.ro.

 

 

Comenteaza