Uniunea Europeană analizează acordarea de sprijin pentru firmele în pericol de insolvenţă

Uniunea Europeană analizează acordarea de sprijin pentru firmele în pericol de insolvenţă

Comisarul european pentru economie, Paolo Gentiloni, susține că UE analizează posibilitatea oferirii de ajutoare pentru companiile care trec printr-o perioadă dificilă din cauza crizei provocate de noul coronavirus.

Germania și Franța, primele două economii ale spațiului comunitar își doresc un fond de redresare în valoare de 500 de miliarde de euro, constituit prin emiterea de datorie comună prin împrumuturi atrase de pe pieţele financiare de către Comisia Europeană.

“Ne gândim să adăugăm un nou instrument la planul nostru de reconstrucţie: ajutoare pentru insolvenţă pentru companiile care nu primesc sprijin în ţara lor de origine. Acest lucru este important pentru lanţurile pan-europene care creează valoare adăugată, de exemplu pentru industria auto. Dacă un element din acest lanţ cedează, toate celelalte sunt afectate”, a declarat Gentiloni, potrivit Agerpres.

În plus, Uniunea Europeană încearcă să ajute și industria turismului, unul dintre cele mai afectate sectoare de criza provocată de COVID-19. Călătoriile, transportul, cazarea, alimentaţia, recreerea sau cultura contribuie la aproape 10% din PIB-ul UE şi constituie o sursă esenţială de locuri de muncă şi de venituri în numeroase regiuni europene.

Totodată, 67 de milioane de europeni (62% din populaţie) fac cel puţin o călătorie privată de agrement pe an, iar 78% dintre europeni îşi petrec vacanţele în ţara lor de origine sau în altă ţară din UE.

Comenteaza