Un singur muncitor bolnav de COVID-19 poate cu uşurinţă să infecteze alţi 533 de colegi

Un singur muncitor bolnav de COVID-19 poate cu uşurinţă să infecteze alţi 533 de colegi
| Foto: gettyimages

Sute de muncitori de la o fabrică de procesare a peştelui din Ghana au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus. Toţi cei 533 au contactat virusul de la acelaşi om, relatează CNN. Informaţia a fost făcută publică de preşedintele Nana Akuo-Addo.

533 de muncitori au fost depistaţi cu noul coronavirus după ce s-au efectuat 921 de teste conform oficialilor din sănătate.

Pacientul zero din fabrică se pare că este răspunzător pentru infectarea directă a muncitorilor din fabrica aflată în oraşul port Temaa precizat preşedintele.

Cazul ridică semne de întrebare specialiştilor cu privire la modul în care ţările din Africa gestionează criza. Lipsa igenei şi a măsurilor de prevenţie în rândul populaţiei pot duce la un număr mare de infecţii şi decese.

Totuşi preşedintele Akudo Addo spune că creşterea numărului de cazuri este rezultatul efectuării a mai multe teste: Cu cât testăm mai mult, cu atât descoperim mai multe cazuri.

În Ghana s-au efectuat 160.000 de teste la o populaţie de aproapte 30 de milioane. Restricţiile au fost prelungite. În ţara africană sunt confirmate 4700 de cazuri şi 22 de persoane au murit, transmite Mediafax.

Comenteaza