UE ajută Ucraina cu încă 2 miliarde de euro. Ursula von der Leyen: „Vom rămâne alături de Ucraina cât va fi nevoie”

UE ajută Ucraina cu încă 2 miliarde de euro. Ursula von der Leyen: „Vom rămâne alături de Ucraina cât va fi nevoie”
| Foto: europa.eu

Uniunea Europeană transferă, marţi, Ucrainei asistenţă macrofinanciară în valoare de două miliarde de euro, anunţă Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.
 

„Astăzi, transferăm Ucrainei asistenţă macrofinanciară în valoare de două miliarde de euro. Vom transfera fonduri suplimentare până la sfârşitul anului", a declarat preşedintele Comisiei Europene, într-un mesaj postat pe Twitter.

„Vom rămâne alături de Ucraina cât va fi nevoie. Vom discuta despre modalităţile de asigurare a continuării susţinerii cu partenerii globali la Conferinţa Reconstruim Ucraina", a subliniat Ursula von der Leyen.

14 miliarde bani de la UE pentru a sprijini Ucraina, țara greu încercată de ororile comandate de la Kremlin

Uniunea Europeană urmează să acorde Ucrainei asistenţă macrofinanciară în valoare totală de 14 miliarde de euro, în cadrul eforturilor de acoperire a necesităţilor financiare imediate, în contextul invaziei militare ruse. Fondurile sunt oferite în principal sub formă de credite în condiţii foarte avantajoase, pentru a permite continuarea funcţionării instituţiilor ucrainene.

În paralel, Uniunea Europeană oferă Ucrainei asistenţă în materie de securitate prin intermediul Instrumentului European de Pace (EPF). Luni, a fost acordată a şasea tranşă de 500 de milioane de euro, iar contribuţia totală a Uniunii Europene a ajuns la 3,1 miliarde de euro.
 

Comenteaza