Preşedintele Parlamentului European: “Democraţia nu poate fi suspendată în faţa COVID-19”

Preşedintele Parlamentului European: “Democraţia nu poate fi suspendată în faţa COVID-19”

David Sassoli, președintele Parlamentului European, a transmis un mesaj în deschiderea sesiunii plenare extraordinare de la Bruxelles.

Parlamentul European s-a reunit într-o sesiune extraordinară la Bruxelles pentru a vota o serie de măsuri, printre care sprijinul pentru sistemele de îngrijire medicală şi asistenţa financiare pentru statele cel mai puternic afectate de actuala criză. Este prima sesiune plenară a Parlamentului European în care se utilizează votul la distanță.

”Ne confruntăm cu o situaţie extraordinară şi neaşteptată. Am fost nevoiţi să luăm decizii fără precedent în ultimele săptămâni, încercând să anticipăm circumstanţele în schimbare rapidă pentru a proteja sănătatea angajaţilor şi a membrilor (PE), dar garantând în acelaşi timp că activitatea democratică a instituţiei poate continua.

A trebuit să încetinim, bineînţeles. Dar nu ne-am oprit, pentru că democraţia nu poate fi suspendată în mijlocul unei crize atât de dramatice. Este datoria noastră, în astfel de vremuri dificile, să fim în serviciul cetăţenilor noştri. Ca legislatori, avem mijloacele, posibilitatea şi datoria să ajutăm”, a spus David Sassoli, în deschiderea sesiunii, potrivit Agerpres.

Comenteaza