Premierul italian îndeamnă UE să fie ''mai ambiţioasă, unită şi curajoasă''

Premierul italian îndeamnă UE să fie ''mai ambiţioasă, unită şi curajoasă''
| Foto: italiantimes.it

Șeful guvernului italian, Giuseppe Conte, a transmis un mesaj ca răspuns pentru scrisoarea președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

După ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis un mesaj în care cerea scuze Italiei pentru lipsa de suport de la începutul crizei coronavirusului, premierul italian a oferit un răspuns. Giuseppe Conte a scris un articol în cotidianul La Republicca în care a făcut apel la solidaritatea statelor membre ale Uniunii Europene.

“Este momentul să dăm dovadă de mai multă ambiţie, de mai multă unitate şi curaj. Trebuie să efectuăm un salt calitativ care ar permite calificarea drept uniune politică şi socială, nu doar economică. Solidaritatea trebuie să fie cerneala cu care scriem această pagină de istorie. În faţa unei furtuni precum COVID-19 care ne vizează pe toţi, nu este nevoie de o vestă de salvare pentru Italia, ci de o solidă barcă de salvare europeană care să ducă ţările noastre unite într-un loc sigur”, a transmis Giuseppe Conte.

Comenteaza