Parlamentul European îşi suspendă sesiunile plenare de patru zile până în septembrie

Parlamentul European îşi suspendă sesiunile plenare de patru zile până în septembrie

Pandemia de coronavirus forțează co-legislativul european să își amâne sesiunile plenare de patru zile cel puțin până în luna septembrie.

În contextul pandemiei de COVID-19, Parlamentul European se vede forțat să amâne sesiunile plenare de patru zile. Totuși, co-legislativul european va organiza minisesiuni plenare cu o durată redusă pe 13-14 mai, 17-18 iunie şi 8-9 iulie, care se vor desfășura la Bruxelles.

Pentru a permit participarea parlamentarilor europeni la sesiune plenară, în 26 martie va fi folosit un nou sistem care va permite votul prin e-mail. În sesiunea de joi urmează să se adopte mai multe măsuri necesare în actuala criză cauzată de epidemia COVID-19, anunță Agerpres.

Conform estimărilor Parlamentului European, aproximativ 100 de eurodeputați se află la Bruxelles, dar niciunul nu va participa la sesiunea plenară extraordinară de joi, care a fi condusă de preşedintele PE, David Sassoli, care şi-a încheiat perioada de izolare autoimpusă după o deplasare în Italia.

Conform tratatelor UE, Parlamentul European are sediul la Strasbourg, unde trebuie să se desfăşoare 12 sesiuni plenare pe an, cu o durată de câte patru zile. În restul timpului, eurodeputaţii lucrează la Bruxelles, unde sunt organizate minisesiuni plenare şi se reunesc comisiile specializate.

Comenteaza