Marea Britanie începe programul în care infectează persoane sănătoase cu coronavirus. Scopul studiului

Marea Britanie începe programul în care infectează persoane sănătoase cu coronavirus. Scopul studiului
| Foto: mediafax.ro

Britaniii devin primii care vor infecta voluntari sănătoși cu coronavirus pentru accelera dezvoltarea tratamentelor împotriva COVID-19.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care infectează voluntarii sănătoşi cu coronavirus ca parte a programului ”Human Challenge,” a confirmat duminică Ministerul Sănătăţii, relatează dpa.
 
Primele teste din studiu, care implică voluntari care nu au primit încă vaccinul anti-Covid-19, au început sâmbătă.
 
Programul ”Human Challenge” va îmbunătăţi şi va accelera dezvoltarea vaccinurilor şi tratamentelor împotriva Covid-19, iar primul grup de voluntari au început studiul de caracterizare a virusului la Royal Free Hospital din Londra”, a declarat pentru dpa o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii.
 
”Aceşti adulţi selectaţi cu grijă vor fi expuşi la virus într-un mediu sigur şi controlat, cu medicii şi oamenii de ştiinţă lângă ei pentru a-i monitoriza şi îngriji 24 de ore din 24,” a explicat ea.
 
Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au selectat până la 90 de voluntari tineri, sănătoşi şi puţin probabil să contracteze Covid-19 sever, boala pulmonară cauzată de coronavirus. Aceştia vor fi expuşi la cea mai mică doză de virus necesară infecţiei.
 
Scopul studiului este acela de a afla cum reacţionează sistemul imunitar la virus şi cum reacţionează particulele de virus la mediu.
 
Conform rapoartelor anterioare ale guvernului britanic, acesta este primul astfel de studiu efectuat la nivel mondial cu privire la noul coronavirus, Sars-CoV-2.
 
Studiile de provocare umană, în care oamenii sănătoşi sunt expuşi unui agent patogen, au fost efectuate în cercetarea vaccinărilor împotriva gripei sau a malariei, deşi în aceste cercetări, respondenţii au primit anterior un posibil tratament.
 
Oamenii de ştiinţă germani au criticat astfel de încercări pe oameni, spunând că infecţiile din laborator nu sunt la fel ca infecţiile din viaţa reală.
 
Asociaţia germană a companiilor farmaceutice bazate pe cercetare (VfA) a declarat că aceste studii nu sunt etice şi ar putea produce rezultate distorsionate, deoarece sunt efectuate numai cu respondenţi tineri şi sănătoşi, iar constatările ar putea să nu se aplice şi persoanelor în vârstă.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza