Lukaşenko a depus în secret jurământul de învestitură. Mii de oameni au ieşit la proteste

Lukaşenko a depus în secret jurământul de învestitură. Mii de oameni au ieşit la proteste
| Foto: profimedia

Mii de persoane s-au adunat în centrul capitalei pentru a cere demisia preşedintelui, în Belarus după ce Aleksandr Lukaşenko a depus în secret jurământul de învestitură. Forţele de ordine au intervenit pentru dispersarea manifestanţilor.

Mii de oameni s-au adunat, miercuri după-amiază, în centrul oraşului Minsk pentru un nou protest faţă de realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, informează agenţia de presă Reuters, într-o preluare Mediafax.

Protestul are loc după ce Aleksandr Lukaşenko a organizat în urmă cu câteva ore o ceremonie de învestitură neanunţată, catalogată de liderul opoziţiei, Svetlana Tikanovskaia, drept "farsă".

Forţele de ordine au intervenit cu tunuri de apă pentru dispersarea demonstranţilor, anunţă corespondentul Agenţiei France-Presse prezent la Minsk. Zeci de protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine.

Opoziţia din Belarus contestă realegerea în funcţie a preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, acuzând că scrutinul prezidenţial a fost fraudat. În ultimele săptămâni, în Belarus au avut loc proteste masive.

Uniunea Europeană nu a recunoscut rezultatul alegerilor şi a impus sancţiuni care vizează membri ai regimului de la Minsk.

Comenteaza