La un pas de tragedie! O aeronavă Boeing a fost la doar câteva secunde de prăbușire. Ce s-a întâmplat

La un pas de tragedie! O aeronavă Boeing a fost la doar câteva secunde de prăbușire. Ce s-a întâmplat

O aeronavă a Qatar Airways a fost la câteva secunde de a se prăbuși în apă, după ce a decolat de pe Aeroportul Internațional Hamad, centrul de operațiuni al companiei aeriene din Doha.

Qatar Airways a lansat o investigație internă după ce unul dintre avioanele sale Boeing Dreamliners a fost la câteva secunde de a se prăbuși.

Aeronava 787-8, care are în jur de 240 de locuri, a plecat de la Doha la ora 2 dimineața pe 10 ianuarie (23.00 GMT, 9 ianuarie), cu destinația Copenhaga.

După ce a părăsit solul, avionul Dreamliner, cu primul ofițer la control, a urcat până la aproximativ 1.800 de picioare - dar apoi a pierdut 1.000 de picioare în 24 de secunde din motive necunoscute, scrie Ziare.com, care citează AV Herald.

În timp ce aeronava cobora cu o viteză de 50 de picioare pe secundă, căpitanul a preluat controlul, ridicând aeronava la aproximativ 800 de picioare - sau 16 secunde - deasupra Golfului Persic, a relatat publicația. O grafică a decolării realizată de Flightradar24.com arată că altitudinea a scăzut la 850 de picioare după ce inițial a ajuns la 1.850 de picioare.

Potrivit informațiilor primite de AV Herald, primul ofițer a zburat manual, fără indicații din partea directorului de zbor. Avionul are un marker generat de computer pe ecranul principal de zbor care arată orizontul și care ghidează piloții pe traiectoria corectă.

Se pare că a fost o eroare de pilotaj, iar aeronava a coborât atât de repede încât "a depășit limita de viteză a flapsurilor".

Din fericire căpitanul a recăpătat controlul aeronavei și a aterizat în siguranță în Copenhaga. 

Comenteaza