Încă un medic din Rusia a căzut în gol de la fereastra unui spital

Încă un medic din Rusia a căzut în gol de la fereastra unui spital
| Foto: Twitter @siberian_times

Un al doilea medic a căzut în gol de la fereastra unui spital din Rusia în decurs de o săptămână. Sistemul local de sănătate continuă să se lupte cu pandemia de coronavirus. Autorităţile au catalogat decesul cadrului medical drept un „accident tragic”, scrie Moscow Times.

Al doilea medic din Rusia îşi pierde viaţa după ce a căzut în gol de la fereastra unui spital. Natalia Lebedeva, ofiţerul şef EMS la un centru de pregătire pentru cosmonauţi din afara Moscovei, a murit vineri căzând în gol de la fereastra unei camere a spitalului unde a fost plasată cu simptome Covid-19 la începutul săptămânii trecute.

"Natalia Lebedeva a murit în mod tragic într-un accident din 24 aprilie", a anunţat luni Agenţia Federală Micro-Biologică (FMBA). FMBA a transmis că investighează moartea sa împreună alături de Comitetul de investigaţii din Rusia, care anchetează crime majore.

Rapoartele neconfirmate care îi citează pe colegii ei au sugerat că Lebedeva ar fi putut să-şi pună capăt vieţii după ce s-a confruntat cu acuzaţii de răspândire a Covid-19 printre personalul medical al centrului de instruire la carev lucra. Lebedeva ar fi contractat Covid-19 de la colegii de la Star City pe care i-a ajutat la spitalizare. 

Ştirea morţii lui Lebedeva vine la câteva zile după ce medicul şef al unui spital  COVID-19 din Siberia a căzut de la fereastra de la etajul cinci al spitalului în urma discuţiilor cu oficialii din domeniul sănătăţii. Se pare că Yelena Nepomnyashchaya, care s-a opus admiterii pacienţilor cu Covid-19 din cauza lipsei de echipament de protecţie şi a lipsei de instruire în rândul personalului, se află în stare critică, iar medicii nu au oferit informaţi cu privire la şansele sale de supravieţuire.

Dr Yelana Nepomnyashaya în vârstă de 47 de ani a căzut pe fereastra biroului său aflat la o înălţime de peste 15 metri în timp ce vorbea la telefon. Discuţia telefonică era legată de transformarea spitalului pe care ea îl conducea în centru de tratare a pacineţilor COVID-19. Medicul se plângea de lipsa de personal şi de criza acută de echipament de protecţie. Ministrul Sănătăţii din regiunea Krasnoyarslk se afla la capătul celălat al apelului, el nu a oferit informaţii despre cele întâmplate, dar a spus că spitalul este pregătit să primească pacienţii COVID-19.

Deputatul din regiune ,Aleksey PodKorytov, a afirmat că motivul căderi de la etajul cinci al medicului poate fi altul decât cel raportat de presa locală. "Multe lucruri s-ar fi putut întâmpla. Poate fi din cauza primăverii, stresul, ceva în familie", a spus deputatul. Poliţia investighează căderea şi circumstanţele în care ea s-a întâmplat, relatează Mediafax

Mulţi medici din Rusia au vorbit public despre faptul că sunt trimişi în prima linie a luptei cu coronavirusul fără echipamente. Rusia are peste 93.000 de cazuri şi 867 de decese raportate oficial.

Comenteaza