Halucinant! Cine sunt cei 12 "apostoli" români ai lui "Guru" Bivolaru. Au fost arestați într-o casă de lângă Nisa

Halucinant! Cine sunt cei 12 "apostoli" români ai lui "Guru" Bivolaru. Au fost arestați într-o casă de lângă Nisa
| Foto: arhivă MISA

12 români, lideri în secta lui Gregorian Bivolaru, au fost arestați în Franța.

Ancheta din cazul sectei lui Gregorian Bivolaru, acuzat în Franța de trafic de persoane, răpire și viol, a dezvăluit faptul că rețeaua era formată din 12 români. Potrivit presei din Franța, toate cele 12 persoane arestate în cazul „Gregorian Bivolaru” sunt de origine română.

France 3 Côte d’Azur arată că din rețea fac parte domnul S., care este român, muzician la Monaco, membru activ al bisericii ortodoxe monegasce și profesor la Pantin. El ar fi liderul mișcării pentru Franța și Elveția și mâna dreaptă al guru-ului. Ar fi participat la supravegherea femeilor venite din toate colțurile lumii la Gregorian Bivolaru, pentru „inițiere”. De asemenea, organiza cursuri și activități pentru rețeaua tantrică din regiunea Nisa, arată presa franceză.

Doamna L., directorul companiei la Belvédère, ar fi „bancherul” mișcării. Ea ar avea un rol important: spăla banii din videoclipurile de sex chat și proxenetism, cumpărând imobile.

Doamna F., antrenor la Beausoleil, domnul M. fost brutar la Nisa, doamna B., dentist la Nisa, doamna C. inginer constructor și specialist în medicină alternativă la Nisa, alți membri arestați ai sectei, aveau funcții importante.

În întreținerea caselor ar fi implicată și o întreagă familie de români.

Rețeaua lui Bivolaru

Rețeaua îl are ca lider pe Gregorian Bivolaru. Bărbatul de 71 de ani, de profesie instalator, s-a apucat de yoga încă de pe vremea lui Ceaușescu, fiind foarte cunoscut în România, unde în 1970 a fondat prima școală de yoga.

Mișcarea lui "Guru" Bivolaru a avut mai multe denumiri: „Mișcarea de integrare spirituală în absolut” (Misa), Atman (în timpul dezvoltării mișcării în afara României), „Yoga integrală”, apoi recent „Yogaesoteric” (site-ul web) și este prezentă în aproximativ treizeci de țări.

În această rețea, practica tantra yoga (care exersează trezirea spiritualității prin sexualitate) era una din mijloacele prin care se realiza recrutarea adeptelor mișcării.

Sub masca dezvoltării personale, această practică urmărește să condiționeze victimele să accepte relațiile sexuale prin tehnici de manipulare mentală. 

Uneori puse pe un piedestal, alteori disprețuite, alteori înfometate, femeile ajung să-și piardă orice discernământ și orice noțiune de consimțământ în contextul relațiilor sexuale (consimțământul fiind presupus a fi o reflectare a ego-ului care îi împiedică pe oameni să atingă o stare de trezire spirituală) .

Scopul a fost de a încuraja femeile alese să accepte relații sexuale cu liderul grupului și/sau să se deda la practici pornografice plătite în Franța și în străinătate.

Până acum, în acest caz, poliția franceză a făcut 41 de arestări, fiind reținut inclusiv Gregorian Bivolaru, la Ivry-sur-Seine. 26 de victime au fost scoase din sectă. Acestea erau găzduite într-un pavilion din Villiers-sur-Marne, înghesuite și în condiții deplorabile de igienă.

Comenteaza