Comisia Europeană lansează un site în ajutorul europenilor care vor să-şi petreacă vacanţa în alte ţări UE

Comisia Europeană lansează un site în ajutorul europenilor care vor să-şi petreacă vacanţa în alte ţări UE

CE este pe punctul de a lansa o platformă web pentru ca europenii care doresc să-şi petreacă vacanţa în alte ţări UE să vadă clar opţiunile de care dispun.

Redeschiderea frontierelor în interiorul Uniunii Europene este programată să înceapă la mijlocul lunii iunie, dar până acum anunţurile au fost făcute separat de ţările membre, în ciuda apelurilor Comisiei Europene pentru o mai mare coordonare a acţiunilor. Cu toate acestea, CE e aproape de a lansa un site pentru ca europenii care doresc să își petreacă vacanță în alte state membre să poată vizualiza mai ușor opțiunile pe care le au la dispoziție.

“Acum avem protocoale comune pentru trecerea frontierelor, pentru a-i primi pe turişti în locurile lor de vacanţă. Site-ul reopen.eu va centraliza toate bunele practici, astfel încât, dacă doriţi să vă deplasaţi prin UE, să ştiţi cum să faceţi pentru a ajunge dintr-un punct în altul şi ce veţi găsi la sosire, inclusiv în termeni de precauţie”, a spus comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, potrivit Agerpres.

Comenteaza