Autorul masacrului din Serbia avea la el o foaie cu numele colegilor pe care voia să-i omoare

Autorul masacrului din Serbia avea la el o foaie cu numele colegilor pe care voia să-i omoare
| Foto: digi24.ro

Asupra elevului criminal a fost găsită o foaie care conținea o listă cu numele colegilor pe care voia să-i omoare, a declarat în conferința de presă de miercuri după amiază şeful Poliţiei din Belgrad.

Elevul de clasa a VII-a de doar 13 ani, care a ucis miercuri dimineață opt copii şi un paznic la şcoala din Belgrad îşi planificase atent atacul cu o lună înainte. Acesta chiar își făcuse o listă cu persoanele pe care voia să le omoare, pe care polițiștii au găsit-o asupra lui.

Kosta Kecmanović avea pe o foaie de hârtie inclusiv schița școlii, probabil pentru a-și organiza cât mai bine atacul. Surse din anchetă spun că elevul criminal a adus cu el în clasă două pistoale, cinci încărcătoare și trei sticle care conțineau substanțe inflamabile și explozibile.

Kosta Kecmanović este fiul unui medic renumit, care provine dintr-o familie cunoscută și respectată în țară, anunță presa sârbă.

Scânteia nenorocirii, ar fi fost un test la Istorie. Angajații școlii au declarat pentru presa sârbă că profesoara a fost împușcată atunci când l-ar fi chemat pe atacator în fața clasei, să răspundă la întrebări legate de lecția predată anterior.

Autorul atacului de la școala din Belgrad nu poate fi urmărit penal pentru cei nouă oameni uciși

Inițial, presa sârbă și cea internațională au relatat că atacatorul are 14 ani, dar procurorii din Serbia au anunțat, ulterior, că băiatul care a fost arestat pentru atacul armat de la școala din Belgrad urmează să împlinească această vârstă abia la sfârșitul lunii iulie, a transmis libertatea.ro.

Potrivit procurorilor, conform legii cu privire la minorii autori de infracțiuni și protecția juridică penală a minorilor, atacatorul este iresponsabil din punct de vedere penal până la vârsta de 14 ani.

Într-un comunicat, parchetul a anunțat că s-a dispus luarea de sânge de la suspect pentru analize toxicologice, pentru a stabili dacă se afla sub influența alcoolului, stupefiantelor sau a altor substanțe psihoactive la momentul săvârșirii crimelor.

Comenteaza