ziuadecj.ro a luat temperatura Clujului: 50 de grade pe pavaj, în Piaţa Unirii

ziuadecj.ro a luat temperatura Clujului: 50 de grade pe pavaj, în Piaţa Unirii
36, 37, 39 sau chiar 50 (!) de grade. Atât indicau termometrele în centrul oraşului Cluj-Napoca, în această după-masă, în cea mai fierbinte zi din acest an. ziuadecj.ro a luat temperatura în cele mai fierbinţi puncte din centrul Clujului.

În Piaţa Unirii, temperaturile se ridicau la 30 de grade la un metru deasupra solului, în vreme ce, pus pe pavajul pieţei, termometrul indică nu mai puţin de 50 de grade, adică vârful scalei unui termometru exterior comun, cumpărat dintr-un supermarket. "E foarte cald", s-a plâns şi unul dintre poliţiştii comunitari obligat să stea în soare mai multe ore pe zi. Ca să facă faţă temperaturii extreme, el se răcoreşte la cişmelele din parcarea de lângă biserica "Sf. Mihail" şi de pe pietonala Eroilor.

Termometrul ziuadecj.ro a intrat şi într-un autobuz, în mijlocul zilei. Temperatura nu este spectaculoasă prin comparaţie - 37 de grade - însă combinată cu un grad foarte mare de umiditate duce la disconfortul pasagerilor.

Zsolt P. (42 ani) este taximetrist şi spune că singura sa soluţie împotriva caniculei este "să transpir, că e natural".

Nu de aceeaşi părere e poliţistul comunitar care supraveghează parcarea cu barieră de lângă Biserica Sf. Mihail, Călin Suciu (45 ani), al cărui "birou" este o gheretă de un metru pătrat, unde temperatura ajunge la nu mai puţin de 37 de grade, chiar dacă aceasta e amplasată la umbră. "Beau multă apă, am un flacon, acum l-am umplut a doua oară", a explicat el.

vezi temperatura în piaţa Unirii, la statuia lui Matei Corvin

vezi temperatura într-un autobuz al RATUC în centrul Clujului

Vezi temperatura pe pietonala Eroilor

vezi temperatura pe pavajul pieţei Unirii

Comenteaza