Breaking news Update Zboruri Cluj - Budapesta, din OCTOMBRIE 2022!

Zboruri Cluj - Budapesta, din OCTOMBRIE 2022!

Mult așteptatul zbor Cluj-Napoca - Budapesta (Ungaria) ar urma să fie disponibil, din această toamnă, de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu, operat de o nouă companie aeriană românească

Air Connect, o companie aeriană românească lansată recent, a anunțat că va opera pe mai multe aeroporturi din țară, inclusiv de la Cluj-Napoca, oraș pe care ar urma să-l conecteze, din această toamnă, cu Budapesta, începând din 15 octombrie 2022, cu 2 frecvenţe săptămânale, în fiecare marţi şi sâmbătă. 

Începând din sezonul de vară al anului 2023, compania aeriană AirConnect a anunţat că îşi va extinde operaţiunile pe Aeroportul Internaţional Cluj şi va opera în perioada 22 iunie 2023 - 17 septembrie 2023 zboruri inclusiv spre Constanţa, cu 2 frecvenţe săptămânale, în fiecare joi şi duminică. 

Zborurile spre capitala Ungariei ar urma să fie operate în zilele de marți și sâmbătă. Spre exemplu, un bilet de avion, pentru un adult, în data de 22 octombrie 2022, costă 50 de euro, iar un retur în data de 29 octombrie 2022, puțin peste 85 de euro. Tarifele pentru Constanța pleacă de la 60 de euro.

"Acum poți cumpăra bilete de avion pentru zborurile AirConnect. Pentru că suntem compania ta aeriană regională românească, vei putea călători cu noi în țară, dar și către Budapesta începând cu 15 octombrie. Poți alege dintre 4 tipuri de bilete de avion, în funcție de nevoile tale https://air-connect.com/ro/familii-tarifare sau îți poți adăuga servicii extra atunci când rezervi biletul ori înainte de călătorie. Dar mai mult, cu programul nostru de loialitate KONnectibles, ai numeroase beneficii de fiecare dată când cumperi un bilet de avion AirConnect https://air connect.com/ro/konnectibles. Colecționează zboruri AirConnect cu KONnectibles pe www.air-connect.com", transmite compania aeriană. 

Primele zboruri spre Budapesta au fost operate de pe Aeroportul Internaţional Cluj în anul 1998, iar ulterior acestea au fost operate cu întrerupere până la nivelul anului 2018. După o pauză de aproximativ 4 ani, zborurile de tradiţie spre capitala Ungariei revin în operare de pe aeroportul clujean, iar de acolo vor exista posibilități multiple de conexiune spre Europa, Asia, Orientul Mijlociu sau America de Nord. 

Budapesta, supranumită „Perla Dunării" este capitala unora dintre cele mai impresionante atracţii turistice din regiune, fie ele arhitecturale, culinare sau artistice, reprezentând unul dintre cele mai frumoase oraşe europene. Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta este principalul aeroport al Ungariei şi este situat la aproximativ 15 kilometri de centrul oraşului. 

Viorel Federiga, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj a transmis următoarele: „Apreciem decizia unui nou operator aerian, respectiv AirConnect, de a alege să opereze de la Cluj-Napoca. Aeroportul Internațional Cluj rămâne un motor de dezvoltare al regiunii iar eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii, sunt astăzi concretizate prin această rută mult aşteptată, Budapesta, care revine în operare."  

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj, a precizat la rândul său: "Reluarea operării zborurilor directe spre Budapesta de pe Aeroportul Internaţional Cluj reprezintă răspunsul nostru în urma numeroaselor solicitări pentru acest zbor, din partea pasagerilor. Este un moment așteptat de aceştia, pentru că Budapesta este o destinație tradițională care completează excelent varietatea destinaţiilor disponibile de pe aeroportul clujean. Suntem convinşi că zborurile spre capitala Ungariei, vor continua să se bucure de aprecierea pasagerilor noștri și a celor din întreaga regiune deservită de aeroportul clujean. Această destinație va fi populară în rândul persoanelor care călătoresc în scop de afaceri dar şi turistic, pentru că Budapesta este o destinaţie încântătoare şi pentru un city – break."  

 

Directorul general al Air Connect este Tudor Constantinescu, fost director comercial la Blue Air și AnimaWings. Compania aeriană are mai mulți acționari și administratori, printre care și tur-operatorul Karpaten. Compania a început operarea în august 2022, oferind zboruri interne în România, conectând aeroporturile regionale cu hub-urile din proximitate și zboruri de vacanță (charter) direct din aeroporturile regionale. 

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 60 de destinații regulate spre 19 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și 7 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.   

Comenteaza