Video Weekend spectaculos la Salina Equines: Probă de obstacole, acrobații ecvestre și dresaj

Weekend spectaculos la Salina Equines: Probă de obstacole, acrobații ecvestre și dresaj

Finalele de Amatori și Finala de Forță, competiții ce îi pun în valoare pe cei mai buni sportivi ai Probei de Obstacole, se desfășoară în perioada 13-16 septembrie 2018 în baza ecvestră Salina Equines din Turda.

Evenimentul, ultimul dintr-o serie de cinci organizate în acest an, promite să fie unul spectaculos, ideal pentru o ieșire în cadrul natural ofertant din preajma Salinei Turda. Competiția s-a dechis joi, 13 septembrie 2018, cu o primă zi de formalități de primire a sportivilor în bază. De vineri până duminică inclusiv, spectatorii pot urmări Proba de Obstacole, între orele 09.00 și 18.00.

Sâmbătă, de la 16.00, Salina Equines organizează ultimul spectacol de acrobații ecvestre și dresaj în libertate din acest sezon. Miron Bococi, îmblânzitorul de cai cu renume internațional a oferit în ultimele luni show-uri memorabile, unice în România. Își va lua rămas bun de la fanii din România pintr-un nou spectacol de excepție.

Pe tot parcursul competiției, restaurantul Sarea-n Bucate organizează o zonă de food&beverages, unde spectatorii pot să-și refacă rezervele de energie. De asemenea, în timpul desfășurării competiției, oaspeții Centrului pot vizita grajdurile și caii Salina Equines sau Podgoria Crama La Salina din zonă. Salina Turda, în imediata apropiere a Centrului, poate fi un alt popas în cursul unei zile pline de bucurii pentru întreaga familie, în aerul proaspăt al dealurilor Durgăului.

“După trei ani de competiții naționale și internaționale, evenimentele Salina Equines sunt îndrăgite de o comunitate tot mai largă de pasionați ai sporturilor hipice. Îi așteptăm și în acest sfârșit de săptămână, pentru a se bucura de ultimul eveniment hipic important din 2018”, a declarat Cristian Bondor, directorul de evenimente Salina Equines.

În 2018, Centrul de Echitație și Pensiune pentru Cai Salina Equines a organizat alte patru evenimente hipice spectaculoase: Etapa națională de Anduranță Ecvestră (aprilie), Cupa Federației Ecvestre Române (mai), Salina Equines Horse Trophy (iulie), Etapa Națională de Obstacole (iulie).

Organizate în apropierea Salinei Turda, zonă ce atrage sute de mii de turiști anual, evenimentele Salina Equines se bucură de un public numeros ce are opțiuni bogate de petrecere a timpului liber: pe lângă Salina Turda, podgoria Crama La Salina și restaurantul tradițional Sarea-n bucate sunt de asemenea în apropiere.

Centrul de Echitație Salina Equines, o investiție de aproximativ 2.5 milioane de euro, oferă servicii de echitație - în cele două manejuri exterioare, cu o suprafață de 4000 mp, respectiv 1100 mp și în cel acoperit, de 800 mp -, funcționând și ca pensiune pentru aproximativ 50 de cai. Centrul s-a născut din pasiunea pentru cai și un stil de viață mai sănătos, mai echilibrat.

Comenteaza