Clujul, pe lista destinațiilor din vacanța de iarnă / Prețuri pentru destinații internaționale- Japonia, Buenos Aires sau Austria

Clujul, pe lista destinațiilor din vacanța de iarnă / Prețuri pentru destinații internaționale- Japonia, Buenos Aires sau Austria

Românii călătoresc mai mult în acest an de sărbători, chiar dacă vacanţele sunt mai scumpe cu 10-20% faţă de aceeaşi perioadă din 2021, când încă erau multe restricţii în vigoare din cauza pandemiei.

Tarifele de Crăciun pornesc, pentru România, de la 2.000 de lei pe cameră, iar de Revelion pot ajunge şi la 2.500 - 3.000 de lei pe cameră, dar comparativ cu Austria, Italia, Franţa sau Elveţia, tarifele din staţiunile montane din România sunt vizibil mai mici.

Cele mai căutate destinaţii interne în această perioadă sunt: Valea Prahovei (Sinaia, Predeal) şi Poiana Braşov, pentru zona de turism rural, Bran - Moieciu - Fundata, dar şi Maramureş, Bucovina, Mărginimea Sibiului, Neamţ, Oltenia de sub Munte, Apuseni.

Staţiunile balneoclimaterice sunt preferate de români în perioada sărbătorilor de iarnă, respectiv Băile Felix, Băile Herculane, Călimăneşti-Căciulata, Sovata, Băile Tuşnad, unde se înregistrează o creştere mare a cererii faţă de anul trecut.

Nu în ultimul rând, românii aleg să petreacă sărbătorile şi în oraşe turistice precum Braşov, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Alba Iulia şi Sighişoara.

Destinații exotice 

În ceea ce priveşte destinaţiile externe, turiştii românii aleg ţări unde se pot practica sporturi de iarnă, precum: Bulgaria, Italia, Franţa, Elveţia, Austria, dar şi destinaţii calde accesibile în această perioadă, aşa cum este Egipt, tarifele pornind de la 600 de euro de persoană cu tot cu zbor (curse charter directe) şi cinci nopţi de cazare. De asemenea, sunt preferate city-break-urile şi circuitele în oraşele europene (Viena, Praga, Budapesta, Berlin, Lisabona, Istanbul, Paris, Milano, Roma, Amsterdam), insulele Ibiza, Palma de Mallorca, Tenerife sau Madeira, dar şi Emiratele Arabe Unite (în special Dubai). Pentru Piaţa de Crăciun din New York sejurul este mai scump, între 1.500 şi 2.000 de euro, chiar şi peste, dacă se mai adaugă şi un spectacol pe Broadway.

Pentru noaptea dintre ani, agenţia propune românilor oferte inedite în destinaţii europene sau exotice. "Vorbim de aproximativ 7.000 de euro pentru un revelion în Buenos Aires combinat cu o croazieră în Antarctica, cu toate cheltuielile, dar şi până în 800 de euro pentru un revelion în Cappadocia, un revelion în Lisabona, Londra sau Paris, unele mult mai ieftine ca în România". 

În Austria, în staţiunea Zell am See, tarifele la o pensiune cu mic dejun pentru o persoană, în perioada Crăcinului sunt de 375 euro, Revelion - 475 euro, iar în luna ianuarie - 295 euro. La un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus: Crăciun - 454 euro, Revelion - 558 euro, ianuarie - 306 euro, la un hotel de 4 stele cu demipensiune: Crăciun - 874 euro, Revelion - 1.115 euro, ianuarie - 432 euro.

În Italia, la Livigno, ofertele IRI Travel pentru o persoană sunt: pensiune /apartamente - fără masă: Crăciun - 388 euro, Revelion - 539 euro, ianuarie - 245 euro; Hotel 3 stele cu mic dejun: Crăciun - 478 euro, Revelion - 629 euro, ianuarie - 355 euro; Hotel 4 stele cu mic dejun: Crăciun - 791 euro, Revelion - 775 euro, ianuarie - 545 euro.

"Printre cele mai căutate circuite putem enumera Japonia, cu preţuri de la 2.900 de euro pentru un circuit de 13 zile, Australia & Noua Zeelandă, cu preţuri de la 7.400 de euro pentru un circuit de 21 zile şi Sri Lanka, cu preţuri de la 2.000 de euro pentru un circuit de 11 zile".

Comenteaza