Vreme de iarnă la munte. Traseele situate la peste 1.500 de metri, închise

Vreme de iarnă la munte. Traseele situate la peste 1.500 de metri, închise
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţa, avertizări cod galben de vânt pentru mai multe judeţe. La altitudini mari, meteolorologii prognozează ninsori.

Traseele din Munţii Bucegi au fost închise până la primăvară din cauza vremii nefavorabile. Reprezentanţii Salvamont Prahova avertizează că la altitudini mai mari de 2.000 de metri ninge viscolit, sâmbătă, şi niciun mijloc de transport pe cablu nu funcţionează.

Şeful Salvamont Prahova, Daniel Banu, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că traseele turistice montane din judeţul Prahova sunt închise, din cauza vremii, iar pe platoul Bucegilor este viscol, vântul bate cu putere şi ninge.

„Am închis traseele de la prima zăpadă. Sus, mai ales pe creste, este încă multă zăpadă şi era pericol pentru turişti. Iar astăzi (sâmbătă - n.r.), este viscol pe munte. Nu circulă niciun un mijloc de transport pe cablu. Vântul bate şi cu 100 de kilometri pe oră, cu un transport mare de zăpadă", a spus Daniel Banu.

Potrivit acestuia, traseele turistice se închideau, de regulă, la 1 noiembrie, însă anul acesta s-au închis mai repede din cauza vremii nefavorabile.

Banu a mai spus că rămân deschise traseele de la poalele munţilor, cum ar fi traseul care duce din Buşteni la Cascada Urlătoarea.

Sâmbătă, judeţul Prahova se află sub atenţionare cod ,galben de vânt şi ninsoare. Potrivit ANM, la altitudini de peste 1.700 de metri vântul va atinge şi depăşi la rafală 80 - 90 km/h viscolind ninsoarea.

De asemenea, traseele montane aflate la peste 1.500 de metri altitudine în Munții Făgăraș au fost închise sâmbătă din cauza condițiilor meteo.

CNAIR a anunțat că, sâmbătă la ora 15,00, se va închide circulația pe Transfăgărășan, urmând să fie redeschisă în iulie 2018.

 

Comenteaza