Vela: Ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declaraţii pe propria răspundere, dar să nu fie o explozie de cazuri de infectări

Vela: Ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declaraţii pe propria răspundere, dar să nu fie o explozie de cazuri de infectări

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, luni, că se analizează ca după 15 mai să nu mai fie nevoie de declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate, asta în ipoteza în care numărul cazurilor va fi în scădere.

"Vor fi toate deplasările în altă zonă, în altă analiză şi, probabil sau aproape sigur, nu vor avea nevoie de acele declaraţii. Noi ne dorim să nu aibă nimeni nevoie de declaraţii, în ipoteza în care trendul va fi descendent al cazurilor înregistrate în statistica medicală şi vom fi încă două săptămâni la fel de responsabili. Mai sunt două săptămâni până la această decizie şi ne dorim toţi, din tot sufletul, să nu fie o explozie de cazuri care ar putea să pună în pericol perspectiva optimistă la care ne gândim cu toţii: şi domnul preşedinte, şi Guvernul, şi toţi cetăţenii. Noi avem în analiză şi dorim să nu mai fie declaraţii pe proprie răspundere decât în zonele carantinate", a spus Marcel Vela, la Antena 3.

Ministrul a mai spus că se intenţionează relaxarea în privinţa activităţilor în cabinetele stomatologice şi etapizat, la o distanţă de două săptămâni, şi în alte domenii.

"Dorinţa noastră, lucrăm pe plan, strategie, documente, este să relaxăm din 15 mai aceste măsuri, dar depinde de noi toţi", a spus Vela.

Conform ministrului, deciziile vor fi luate de Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, într-o şedinţă care va avea loc premergător expirării stării de urgenţă, în aceeaşi zi sau cu o zi înainte.

Comenteaza