Deficit de personal în MAI. Se deblochează mii de posturi

Deficit de personal în MAI. Se deblochează mii de posturi

Ministerul Afacerilor Interne deblochează mii de posturi în încercarea de a acoperi deficitul de personal.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, demararea procedurilor de concurs pentru 2.073 de posturi de ofiţeri, în vederea acoperirii deficitului de personal din cadrul MAI.

"În ultimii 5 ani au plecat din sistem peste 30.000 de persoane. La nivelul anului trecut s-au înregistrat peste 7.000 de plecări, printre care 6.500 au ieşit la pensie. În prezent, deficitul de poliţişti şi de cadre militare înregistrat este de peste 21% pentru categoria ofiţerilor şi peste 12% pentru agenţi de poliţie, maiştri militari şi subofiţeri", a declarat Vela, într-o conferinţă la sediul MAI, conform Agerpres.

El a precizat că, pentru reducerea deficitului, a aprobat pentru perioada următoare demararea procedurilor de concurs în vederea încadrării a 2.073 de posturi de execuţie de ofiţer, prin trecerea agenţilor de poliţie, maiştrilor militari şi subofiţerilor în corpul ofiţerilor.

"De asemenea, am aprobat deblocarea a 33 de posturi de piloţi, ingineri de aviaţie şi subofiţeri în vederea încadrării directe şi prin rechemare în activitate. După jumătatea lunii decembrie, vor fi încadraţi în structurile operative alea MAI cei 1.729 de absolvenţi ai şcolilor postliceale de agenţi de poliţie şi subofiţeri", a mai spus Vela.

Acesta a adăugat că, ulterior ocupării acestor posturi, vor continua şi alte măsuri pentru combaterea deficitului de personal, inclusiv încadrări din sursă externă. 

loading...
Comenteaza