Vâlcov: "73 de kilometri de autostradă, finalizaţi până la sfârşitul lui 2018"

Vâlcov: "73 de kilometri de autostradă, finalizaţi până la sfârşitul lui 2018"

Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a anunţat câţi kilometri de autostradă şi câţi de cale ferată vor fi gata în acest an.

Consilierul pe probleme economice al premierului Dăncilă a spus că, anul acesta, au fost daţi în folosinţă 53 km de autostradă, iar, până pe 15 decembrie, vor fi daţi în folosinţă 73 km. Acesta a menţionat că, în ianuarie, cifra va ajunge la 113 km, deoarece vor fi finalizaţi 40 km de autostradă, iar directorul companiei de autostrăzi poate fi demis, dacă până la 31 decembrie nu vor fi gata cei 101 km promişi.

Vâlcov a menţionat că printre cauzele pentru care nu pot fi gata 150 km de autostradă, în fiecare an, în România, „interes, prostie, rea-voinţă, interese care ne scapă de sub control”. „Sunt foarte multe ţări care nu s-ar bucura ca România să nu fie plină de autostrăzi, astăzi.

Ne-ar fi mai uşor să vină marfa din China sau din Golf şi să meargă pe autostrăzi sau căi ferate spre Centrul Europei decât să facă un ocol şi să meargă pe la alte porturi, mai îndepărtate. Prostia este a celor care au condus aceste companii de-a lungul timpului. Unii dintre ei s-au dovedit ori proşti, ori rău-voitori: claim-urile, acele lucrări pe care le plătim dar nu sunt făcute, se ridică la miliarde de euro”, a detaliat acesta, pentru Mediafax.ro.

Consilierul premierului a reamintit că acei 63-64 km de autostradă construiţi de compania Bechtel au costat 6,4 miliarde de lei din cauza claim-urilor, respectiv a despăgubirilor solicitate din diverse cauze. „Se pare că o parte din ele s-au întrerupt. Să vedem dacă s-au întrerupt definitiv”, a mai spus Vâlcov.

Comenteaza