Una din lucrările lui Erno Bartha care merge la Londra, însoţită de comentarii de la Olimpiade

Una din lucrările lui Erno Bartha care merge la Londra, însoţită de comentarii de la Olimpiade
Artistul clujean Erno Bartha şi-a prezentat astăzi, la Vlaha, cele trei lucrări din fân ce-i vor fi expuse începând cu 20 iulie în cadrul Olimpiadei Culturale de la Londra.

Ampla manifestare artistică va fi organizată în contextul Jocurilor Olimpice pe care le va găzdui capitala Marii Britanii.

Una din lucrările artistului, "Spirala timpului", care are în fapt o formă de melc, are inserată şi o bandă audio cu înregistrări ale unor comentarii de la Olimpiade sportive precedente. "Lucrarea are şi o boltă, în momentul în care se trece pe sub ea există un senzor de mişcare, care se declanşează. Sunt comentarii de la diverse Olimpiade, se vorbşete inclusiv de Nadia. Din păcate nu sunt dispuse cronologic", a precizat Erno Bartha.

"Spirala timpului" este cea mai mare, ca dimensiuni, dintre lucrările lui Erno Bartha ce vor fi expuse la Londra. Ea are o lungime de 11,5 metri, 4,5 m înălţime şi 2,70 m lăţime.

Celelalte două lucrări, ce întregesc proiectul "Nature in the city" al lui Erno Bartha sunt Pasărea şi Zgârie-norii. La Londra două dintre lucrări vor fi expuse în Victoia Park, iar una în cadrul Pleasure Gardens.

Lucrările artistului clujean fac parte dintre proiectele selectate de Institutul Cultural Român (ICR) şi ICR Londra, pentru a reprezenta România la Olimpiada Culturală din metropola londoneză.

 

Etichete
Comenteaza