Festival în Parcul Arkhai din Vlaha

Festival în Parcul Arkhai din Vlaha
Parcul Arkhai din Vlaha, care găzduieşte sculpturi din fân ale artistului vizual clujean Ernő Bartha, aniversează doi ani de existenţă cu un concert al unei renumite trupe din Budapesta şi fel şi fel de ateliere pentru copii.

Evenimentele aniversare sunt programate pentru data de 9 iulie 2016.

În prima parte a zilei, începând cu ora 17.00, vor avea loc evenimente pentru copii: concurs de desen, spectacolul vrăjitorului Belloni, spectacolul de păpuși Supă de Piatră al lui Demeter Ferenc, zmei și îngerași îi vor învăța pe micuţi să facă cercei și mori de vânt, să picteze pietre, etc.

În a doua parte a zilei, de la ora 21.00, va concerta trupa de folk-metal psihedelic Korai Trancemission (Budapesta).

Biletul de intrare costă 10 lei, copii până la 14 ani au gratuitate.

Localitatea Vlaha se situează la 20 de kilometri de Cluj-Napoca (ieşirea prin Floreşti), iar adresa Arkhai Sculpture Park este strada Principală nr. 442.

Erno Bartha este unul dintre cei mai pitoreşti artişti plastici din România, recunoscut pe plan naţional şi internaţional, cu zeci de expoziţii în România, Ungaria, Franţa, Serbia, Italia şi Anglia. Anul trecut a parcurs 2.025 kilometri pe jos până la Londra, acolo unde sunt expuse trei dintre sculpturile sale din fân, din anul 2012, despre care spune că nu sunt puse în valoare. El a fost însoţit în călătorie de iubita sa, regizorul de film Ildiko Bacs.

Parcul Arkhai a găzduit, în ultimii doi ani, mai multe proiecţii TIFF.

Comenteaza