Una din cele mai înfricoşătoare păduri din lume, pusă la pământ. De ce se taie copacii din pădurea Hoia

Una din cele mai înfricoşătoare păduri din lume, pusă la pământ. De ce se taie copacii din pădurea Hoia

Considerat unul dintre cele stranii locuri de pe pământ, un soi de Triunghi al Bermudelor din România care atrage numeroşi turişti, pădurea Hoia-Baciu din Cluj, este pusă pusă la pământ

Mai multe părţi din ea au fost retrocedate, iar proprietarii au intrat cu topoarele şi au tăiat sute de arbori. Ca să înceapă defrişarea, ar fi primit aviz de la Direcţia Silvică după ce au apelat la o prevedere din codul silvic, care le-ar da dreptul să scoată de pe fiecare hectar, câte cinci metri cubi de lemn. Conform Stirile Pro TV, directorul instituţiei, Dorel Oroș, a fost de acord ca 30 de proprietari de pădure să transforme în lemn de foc pe puţin 1.000 de copaci. Explicaţiile lui sunt revoltătoare.

Voluntarii Gărzii Naţionale de Mediu sunt însă de altă părere.“Legea nu îi obligă, legea care trebuie pusă în vigoare este Codul Silvic. Iar Codul Silvic presupune o gestionare durabilă a oricărei păduri, iar acele acţiuni nu vizează continuarea pădurii”, a declarat Horea Emil Petrehus, şeful corpului de voluntari Garda Națională de Mediu. 

Cu o întindere de 300 de hectare, Hoia-Baciu este considerată de pasionaţii de paranormal un Triunghi al Bermudelor din România. Ca să stopeze dezastrul, voluntarii de mediu cer includerea pădurii într-o zonă protejată. VEZI VIDEO AICI!

Comenteaza