Un reprezentant al României la Bienala de la Veneţia lansează cartea „Contracriza” la Cluj

Un reprezentant al României la Bienala de la Veneţia lansează cartea „Contracriza” la Cluj
Poetul şi traducătorul Bogdan Ghiu va lansa vineri la Cluj cartea „Contracriza”, care va fi editată de Cartea Românească.

Volumul va fi lansat de la ora 18, la librăria Book Corner, de pe Bulevardul Eroilor, unde vor fi prezenţi, alături de autor, Ciprian Mihail şi Emilian Cioc.

Cartea va fi lansată şi de la ora 20 la Fabrica de Pensule, în cadrul evenimentului „Trei schimburi la Fabrica de Pensule".

„Contracriza este un eseu de reflecţie asupra fenomenului global al crizei economice actuale, formulînd conceptul de „contra-criză" care, spre deosebire de măsurile politice de „anti-criză", vizează o extindere, o consolidare şi o rafinare a democraţiei, prin manifestarea creativă a adevăratelor crize pe care, pragmatic, societatea trebuie să şi le pună ca probleme critice tocmai pentru a preîntîmpina fatalele crize curente „de sistem". Supratema cărţii este stadiul actual al capitalismului, care caută să se desprindă de democraţia cu care a mers o vreme în paralel, libertatea de piaţă fiind chiar prezentată ca principala expresie a democraţiei", precizează Valentin Derevlean, coordonatorul librăriei Book Corner.

Bogdan Ghiu este poet, eseist - în domeniile literatură, artă, media şi urbanologie şi traducător. El a tradus peste 50 de lucrări de filosofie franceză contemporană şi literatură franceză. Totodată, Bogdan Ghiu este co-autor al proiectului care va reprezenta România la prestigioasa manifestare culturală internaţională - Bienala de la Veneţia 2011.

 

Comenteaza