Uioreanu vrea să redeschidă spitalul din Mociu

Uioreanu vrea să redeschidă spitalul din Mociu
Spitalul din Mociu, închis în urmă cu un an, ar putea fi redeschis ca secţie externă a spitalului de recuperare din Cluj-Napoca. "E propunerea mea", spune noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Horea Uioreanu, uitând că propunerea aparţine fostei conduceri a Consiliului Judeţean, care însă n-a concretizat-o.

 

"Spitalul din Mociu va fi redeschis cât de repede, sper eu, ieri. Va deveni o secţie a spitalului de recuperare. E propunerea mea, dar asta va fi o discuţie la minister", a spus Uioreanu pentru ziuadecj.ro. El spune că a discutat cu conducerea spitalului de recuperare, "au spus că e de acord şi au o soluţie. Îmi vor arăta un material vizavi de cum va arăta colaborarea şi urmează ca eu să obţin aprobarea de la minister", a spus Uioreanu. Acesta adaugă că fostul spital va fi şi renovat, cu fonduri ale Consiliului Judeţean, "cred că putem susţine aceste costuri din surse interne".

Pentru a se transforma în secţie exterioară a spitalului de recuperare, Ministerul Sănătăţii trebuie să decidă ca spitalul din Mociu să treacă în administrarea Consiliului Judeţean. Ideea a fost înaintată şi în urmă cu un an, însă fără succes.

Amintim, spitalul din Mociu a fost închis în martie anul trecut, împreună cu alte câteva zeci de spitale din ţară, pe motiv de nerentabilitate. Sătenii din comună au organizat atunci un protest în clădirea spitalului, la care au participat câteva sute de persoane, între care o serie de oameni politici din Opoziţie. Aproape întreg Consiliul Local din comună a ameninţat atunci că va demisiona în bloc, în frunte cu primarul şi viceprimarul, dacă spitalul nu se va redeschide. Ministerul Sănătăţii, care a decis închiderea, a rămas pe poziţii, dar forul nu a demisionat. Vezi aici cum arăta spitalul în urmă cu două luni, la un an de la desfiinţare

Etichete
Comenteaza