UBB dă înapoi în scandalul FSEGA: decide mâine, Senatul se pronunţă luni

UBB dă înapoi în scandalul FSEGA: decide mâine, Senatul se pronunţă luni
UBB dă înapoi în cazul scandalului de la FSEGA: decizia finală nu a fost încă luată şi va fi trasată de Senatul universităţii doar mâine.

"În cazul FSEGA nu există o decizie a Senatului Universității Babeș-Bolyai. A existat, într-adevăr, o intenție a rectorului cu privire la respingerea celor trei candidați, dar, în condițiile în care Senatul nu a luat
hotărârea definitivă, decizia finală va fi luată în cursul zilei de mâine. După luarea acestei decizii va fi formulată și motivarea oficială", a spus purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieş.

Amintim, în urmă cu două zile rectorul Ioan Aurel Pop a declarat pe reţeaua de socializare Facebook că decizia de respingere a celor trei candidaţi la funcţia de decan în FSEGA a fost luată cu nouă voturi "pentru" şi o abţinere. Asistentul universitar Sorin - Paul Tiţa l-a interpelat pe Facebook iar Pop a răspuns că la dosar există "o motivaţie, o argumentare a respingerii celor trei candidaturi, care nu a fost afişată pe site-ul universităţii". "Decizia însă un am luat-o individual, după bunul meu plac, a fost luată cu nouă voturi pentru şi o abţinere (...) Nu s-au respins ab initio propunerile, ci după consultarea planurilor manageriale şi audierea candidaţilor", a adăugat el.

Pentru funcţia de decan la FSEGA şi-au depus candidatura actualul decan Dumitru Matiş, dar şi Răzvan Nistor şi Emil Popa. Invalidarea celor trei candidaturi a stârnit proteste în rândul profesorilor de la FSEGA, cea mai mare facultate a celei mai mari universităţi din ţară. Aceştia au semnat azi o declaraţie în nouă puncte împotriva deciziei rectorului. Vezi aici detalii

UPDATE

Şedinţa de Senat a fost programată pentru luni 7 mai iar purtătorul de cuvânt Laura Irimieş spune că aceasta este una ordinară. "Oricum era programată, nu se convoacă doar pentru acest lucru. Ordinea de zi va fi făcută publică vineri", a spus ea.

Etichete
Comenteaza